A projektről

Az akadalymentesmagyarorszag.hu projektet 2014-ben indította el a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete. A projekt legfontosabb céljai:

  1. Egy olyan információs portál létrehozása, amely szakszerűen, pontosan, lehetőleg közérthetően mutatja be az akadálymentesítéshez, egyenlő esélyű hozzáféréshez kapcsolódó információkat, fogalmakat, megoldásokat.
  2. Információk gyűjtése az egyes "helyek", "objektumok" akadálymentességi állapotáról, akadálymentességi felmérések végzése.
    1. Ehhez kapcsolódóan egy egyszerűsített módszertan kidolgozása, hogy elsősorban a "kis üzletek", "kis objektumok" értékelése során milyen szempontokat célszerű figyelembe venni, és a kapott adatokat hogyan lehet egy közösségi adatbázisba tárolni.
    2. Akadálymentességi felmérések végzése
  3. Felvilágosító kampányok, bemutatók, előadások szervezése, lebonyolítása.
  4. Együttműködő partnerek, önkéntesek segítségével az akadálymentesítéssel, egyenlő esélyű hozzáféréssel kapcsolatos szakmai anyagok készítése, és közérthető formába átültetése. Ezekből nyomtatott és elektronikus kiadványok készítése.
  5. Egy on-line, meghívott szerkesztők által szerkeszthető tudástár létrehozása, amely lexikon szerűen mutatja be az egyes fogalmakat, megoldásokat, jó példákat.

A kezdeti tapasztalatok, és visszajelzések alapján 2017-ben a honlapot teljesen újra építettük, átstrukturáltuk, így most már a megujjuló honlapot láthatják. A honlap tartalommal feltöltése foylamatban, ezért javasoljuk, hogy gyakran látogasson vissza.

A projekt jelen fázisában a megújuló portál informatikai fejlesztése, szakmai anyagok készítése, és együttműködő partnerek felkutatása zajlik. Ezzel párhuzamosan a korábbi akadálymentességi felmérések adatainak értékelése, elemzése, utógondozása is folyamatban van.

2017. december 20.